W dniach od 2 do 8 września w Lublinie odbyła się 16. edycja Europejskiego Festiwalu Smaków. Przepyszne potrawy z różnych części kontynentu przyciągnęły uwagę wielu spragnionych dobrego jedzenia lublinian oraz turystów.
Kulinarne święto w sercu miasta
Kolejna, 16. edycja Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie cieszyła się olbrzymim zainteresowaniem, zarówno wśród mieszkańców miasta, jak i turystów. Na Starym Mieście zaprezentowało się około pięćdziesięciu wystawców z różnych części kontynentu.
Wśród kramów można był odnaleźć między innymi potrawy i produkty kuchni włoskiej, greckiej, węgierskiej, gruzińskiej, rumuńskiej i polskiej. Pomimo europejskiego charakteru imprezy, pojawiały się też dania orientalne, takie jak chińskie sajgonki, czy tureckie słodycze. Nie brakowało też regionalnych akcentów. Podczas wydarzenia można było skosztować cebularza, a także domowych nalewek i miodów pitnych.